Θερμομονωτικό Πλακίδιο
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟ ΠΛAΚΙΔΙΟ

 

 

Δείτε εικόνες από προηγούμενα έργα μας.

Διαβάστε περισσότερα

Προβλήματα μούχλας και κρύο δωματιο;
Έχουμε τη λύση
Επικοινωνήστε άμεσα στο 2310 211010
ή πατήστε το κουμπί ενδιαφέροντος
και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας

Η θερμομόνωση της ταράτσας ή αλλιώς του δώματος είναι πολύ σημαντική για τους ενοίκους του τελευταίου ορόφου καθώς υπάρχουν μεγάλες απώλειες από την οροφή ενός κτιρίου, με αποτέλεσμα το κόστος θέρμανσης και δροσισμού να είναι πολύ μεγάλο. Τα κατά τα αλλά προνομιούχα ρετιρέ είναι εντελώς εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και χρειάζονται κατάλληλη θερμομόνωση προκειμένου να λειτουργήσει σαν θερμική προστασία του κτιρίου και να εμποδίσει τις ανταλλαγές θερμότητας με το εξωτερικό περιβάλλον. Ένα αμόνωτο ρετιρέ σημαίνει πολύ κρύο τον χειμώνα και ανυπόφορη ζέστη το καλοκαίρι. Επίσης η έλλειψη θερμομόνωσης είναι η κύρια αιτία για διάφορες φθορές στην οροφή, όπως σχηματισμοί κηλίδων υγρασίας και μούχλας,  Για  τη θερμομόνωση της ταράτσας είναι γνωστοί οι όροι συμβατική και ανεστραμμένη μόνωση.

 Στη συμβατική ή κλασσική μόνωση εφαρμόζεται πρώτα η θερμομόνωση και έπειτα ακολουθεί η στεγανοποίηση, δηλαδή η θερμομονωτική στρώση βρίσκεται κάτω από τη στεγανοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι η στεγανοποιητική στρώση λειτουργεί σαν μια ασπίδα προστασίας της θερμομόνωσης από τα βρόχινα νερά. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να εφαρμοστούν όλα τα θερμομονωτικά υλικά (αφρός πολυουρεθάνης, πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης, διογκωμένης πολυστερίνης κτλ.), ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες και τις προτιμήσεις του ενδιαφερομένου. Έπειτα, πάνω από το θερμομονωτικό υλικό θα διαστρωθεί μπετόν και θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες κλίσεις, ώστε να φεύγουν τα βρόχινα νερά προς τις υδρορρόες. Τέλος, επικολλάται το ασφαλτόπανο το οποίο δεν δημιουργεί βατή επιφάνεια γι' αυτό μπορεί είτε να επικαλυφθεί με πλάκες είτε να μείνει εκτεθειμένο με την προϋπόθεση της μη συχνής χρήσης του. 

Στην ανεστραμμένη μόνωση γίνεται ακριβώς το αντίθετο δηλαδή εφαρμόζεται πρώτα η στεγανοποίηση και έπειτα ακολουθεί η θερμομόνωση. Σ' αυτήν την περίπτωση τίθεται το θέμα της επιλογής του θερμομονωτικού υλικού καθώς απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην προσβάλλεται από την υγρασία. Μια πολύ συχνή περίπτωση ανεστραμμένης μόνωσης που συναντάμε σε υφιστάμενα κτίρια είναι τα θερμομονωτικά πλακίδια. 

Tις περισσότερες φορές όταν πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο επειδή έχει προηγηθεί η στεγανοποίηση, δεν μας δίνονται πολλές επιλογές και προτιμάται η ανεστραμμένη μόνωση. Αυτό που μένει να επιλεγεί είναι το θερμομονωτικό υλικό και το πάχος του. Και τα δύο εξαρτώνται από τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης και τις εκάστοτε συνθήκες. 

 

Δείτε και αυτό

Θερμομομόνωση δώματος με πολυουρεθάνη

  θερμομόνωση δώματος με πολυουρεθάνη | Μονώσεις Αβραμίδης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜAΖΙ ΜAΣ

Λεωφ. Κων. Καραμανλή 13 TK 54638 Θεσσαλονίκη